In Memoriam: Mich De Wilde

Totaal onverwacht en veel te vroeg moesten we afscheid nemen van Mich De Wilde, één van de stichters en voortrekkers van onze Vluchtelingenwerkgroep.

Mich was enorm gedreven, steeds in de weer om mensen te helpen. Zijn niet aflatend idealisme, werklust, goed humeur en optimisme zullen ons altijd bijblijven. Hij was een organisator, een doener, een werker van het eerste tot het laatste uur. Maar hij nam ook de tijd om naar het verhaal van mensen te luisteren, hem moed in te spreken, maar ook om hen op hun verantwoordelijkheid te wijzen.

“Mensen met een hart zo groot als dat van Mich vind je niet veel”, zei Lusik en ze heeft gelijk.

Veel te vroeg heeft zijn grote en goede hart het begeven en onze gedachten gaan nu uit naar zijn geliefde familie. Ook zij verdienen onze diepste dankbaarheid en respect, want ze hebben hem in alles gesteund en het mogelijk gemaakt dat hij zich steeds kon vrijmaken om op pad te gaan.

Mich, we zijn je oneindig dankbaar voor alles wat je voor de Wetterse vluchtelingen hebt gedaan, je blijft voor altijd in ons hart.

Volgende tekst van Kris Gelaude werd door een van de kleinkinderen voorgelezen op de uitvaart. Je vindt geen mooiere beschrijving van hoe Mich is geweest:

“Je hoeft niet te geloven in engelen.

Je hoeft gewoon maar te kijken.

Altijd is er wel ergens één aan het werk.

Misschien waakt hij over je kind als jij er niet bent.

Misschien brengt hij dagen en nachten door aan het bed van een zieke. Misschien biedt hij onderdak aan wie vermoeid en al lang onderweg zijn. Misschien komt hij onverwacht bij je langs met een bloem in de hand.

Of is hij gehaast onderweg naar een andere plek waar hij nodig is.

Want ongetwijfeld, engelen zijn er.

met het gezicht van een mens.”

Created with
Mailchimp Freddie Badge

© 2020 Vluchtelingenwerkgroep Wetteren